skip to Main Content

De beste fotobewerkingsprogramma’s van 2020

Heb jij ook eens foto’s willen bewerken? Lukt dit niet, dan heb je vast niet de juiste programma hiervoor. De recente foto bewerkingsprogramma heb je veel meer mogelijkheden dan vroeger. Elk programma heeft tenminste een ding die hem uniek maakt. Wil je ook weten welke programma het beste is voor jou? Deze nieuwe fotobewerkingsprogramma’s hebben heel snel hun populariteit bereikt. Heb je geen idee welk fotobewerkingsprogramma het beste is voor jou? Hieronder krijg je een beter beeld over de verschillende fotobewerkingsprogramma’s.

 

Adobe Photoshop CC

Deze fotobewerkingsprogramma is zeer uitgebreid, je kunt er heel veel mee. De Adobe CC kan niet alleen door fotografen gebruikt worden, maar ook door designers. Wat misschien vervelend kan overkomen is dat je veel meer tijd hier moet besteden om alles goed te begrijpen. Adobe CC is ook een van de duurste fotobewerkingsprogramma.

Adobe Lightroom

Deze fotobewerkingsprogramma is speciaal voor fotografen ontwikkeld. In deze fotobewerkingsprogramma kun je de foto’s snel en efficiënt bewerken. De foto’s zijn ook makkelijk terug te vinden in een soort bibliotheek.

Adobe Photoshop Elements

Deze fotobewerkingsprogramma  is uniek, omdat je hier in aparte lagen kunt werken, waardoor het makkelijker wordt om dit makkelijk te verwijderen of aan te passen. De Elements is ook bekend om zijn filters, frames en teksten die toegevoegd kunnen worden. Kort gezegd is het een fotobewerkingsprogramma voor mensen die van creativiteit houden.

Aperture

Dit is een duurzaam programma gemaakt door Apple en alleen te gebruiken op Mac. De Aperture verschilt niet veel van de Lightroom. Het enige bijzondere is dat je alleen op Mac kunt gebruiken. Er zijn veel mensen die alleen Apple producten gebruiken.

ON1 photo Raw

Deze fotobewerkingsprogramma  is ontstaan door een combinatie van Lightroom en Photoshop. Je kunt hier ook in lagen werken, knippen, plakken en de foto’s vinden in bibliotheek. Het grootste voordeel is dat je geen foto’s hoeft te importeren, maar gelijk vanuit je originele locatie kun bewerken. Deze fotobewerkingsprogramma  is speciaal ontworpen voor fotografen die zich nog meer willen verdiepen.

Picasa

Als je voor het eerst gaat beginnen als fotograaf dan is het fotobewerkingsprogramma Picasa geadviseerd. In deze fotobewerkingsprogramma kun je de basisbewerkingen toepassen zoals belichten en het bijsnijden van de foto.

Luminar

Deze fotobewerkingsprogramma is populair. Je kunt hier foto’s heel makkelijk mooier maken met handige schuifbalkjes en filters. Je kunt ook portretfotografie, macrofotografie en landschapsfotografie doen.

Affinity Photo

Met de affinity photo kun je ook met behulp van lagen bewerken, een selectie maken en toevoegen in andere foto’s. Je kunt ook met RAW bewerken. Met deze programma kun je jouw creativiteit uittesten. Je kunt geen fotos beheren hiermee. Daarvoor dien je een ander programma te installeren.

Capture One Pro

Deze programma is bekend om zijn tether functie. Je kunt de camera verbinden met je computer. Aan de hand hiervan kun je de foto’s meteen bewerken. Deze programma kan gebruikt worden door studiofotografen in de fashion wereld. Je kunt het ook gebruiken op je tablet of smartphone. Elk fotobewerkingsprogramma verschilt in prijs en soort. Als je een fotograaf bent kunt je zelf kiezen welke het beste bij je past. Heb je geen ervaring dan bestaat er ook zo een programma. Maar vooral de fashion industrie gebruikt fotobewerkingsprogramma. Als je budget laag is dan kun je het beste een programma kiezen waarmee je van alles kunt doen. Ben je creatief dan is er ook een speciaal programma. Zo kun je zien dat er verschillende mogelijkheden zijn om een fotobewerkingsprogramma te kiezen. Nu heb je een beter beeld welke je kunt aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
×Close search
Search